Menu okolicznościowe
Szanowni Państwo,
Zapraszamy do skorzystania z naszej wyjątkowej oferty rezerwacji okolicznościowej, która zapewni Wam niezapomniane wrażenia kulinarne i obsługę na najwyższym poziomie.
Wydłużony czas rezerwacji:
W cenie menu bankietowego gwarantujemy 3,5 godzinną rezerwację, co daje Państwu więcej czasu na cieszenie się wydarzeniem bez pośpiechu. Możliwość dalszego przedłużenia czasu oraz wyłączność sali są ustalane indywidualnie, w zależności od dostępności sali, aby zapewnić naszym Gościom pełną swobodę i prywatność.
Elastyczność układu stołów:
Przy rezerwacjach powyżej 12 osób, układ stołów dostosujemy specjalnie do Państwa potrzeb, co pozwala na stworzenie przyjaznej i komfortowej atmosfery dla wszystkich Gości.
Sezonowe i spersonalizowane menu:
Nasze menu zmienia się sezonowo, dzięki czemu zawsze oferujemy świeże i najwyższej jakości potrawy. Szczegóły menu mogą Państwo ustalić już miesiąc przed terminem rezerwacji, co daje możliwość zaplanowania idealnej uroczystości. Ponadto, z przyjemnością dostosujemy nasze dania do specjalnych wymagań dietetycznych i preferencji smakowych.
Po wyborze dań, przygotujemy dla Państwa skrócone menu bez cen, dostępne dla Gości w dniu wydarzenia, co doda elegancji i wyjątkowości każdej okazji.
Dekoracje i atmosfera:
Możecie Państwo przynieść własne dekoracje okolicznościowe, a my zapewnimy serwetki dopasowane do okazji, eleganckie świece na stołach oraz świeże kwiaty, tworząc niepowtarzalną atmosferę.
Opcja własnego tortu:
Jeśli planujecie Państwo przynieść własny tort, chętnie przygotujemy go do podania, doliczając jedynie symboliczną opłatę “talerzykową” w wysokości 5 zł za osobę.
Wstępna kalkulacja i zaliczka:
Po zapoznaniu się z naszą ofertą, przygotujemy wstępną kalkulację kosztów, abyście Państwo mogli zaplanować budżet bez niespodzianek. Po akceptacji warunków, prosimy o wpłatę zaliczki w wysokości 20% prognozowanej kwoty. Zaksięgowanie zaliczki będzie równoznaczne z potwierdzeniem rezerwacji.
Przy rezerwacjach od 8 osób doliczamy serwis w wysokości 10% rachunku.
Ostateczne potwierdzenie liczby gości:
Prosimy o potwierdzenie liczby gości na 2 dni przed terminem rezerwacji, co pozwoli nam zapewnić idealną obsługę i dokładną kalkulację kosztów.
MENU DO WYBORU – dla grup od 8 osób
JESIEŃ 2024
MENU A - 130zł za osobę (przystawka + danie główne)
Przystawki 2 do wyboru lub 1 zupa:
[PRZYSTAWKI PODAWANE SĄ DLA KAŻDEGO GOŚCIA OSOBNO LUB W STOLE]
/sałatka z pomidorów, z piklowaną cebulą, orzeszkami ziemnymi i kolendrą
/krewetki tygrysie w białym sosie z czosnkiem
/sałatka Kameralna z piersią z kurczaka, czipsem z boczku, panierowanym jajkiem przepiórczym, sosem a la Cesar
/tatar z polędwicy wołowej, czerwona cebula, ogórek konserwowy, majonez grzybowy, chrust z ziemniaka
/krem dyniowy z czipsem z topinamburu
/rosół z pieczonej kury i kaczki z makaronem
Dania główne (2 do wyboru):
[DANIA GŁÓWNE PODAWANE SĄ DLA KAŻDEGO GOŚCIA OSOBNO]
/risotto grzybowe z serem Mascarpone
/polędwica z dorsza panierowana w czarnym sezamie, frytki z batatów, sos tatarski
/pierś z kurczaka zagrodowego sous vide, puree ziemniaczane, sos demi glace, brokuł
/polędwiczki na puree z groszku, marynowana cebula, pieczony ziemniak, konfitowane pieczarki
/sznycel wieprzowy, aioli, świeże zioła, ziemniaki gniecione z porem
MENU DZIECIĘCE
/panierowana pierś z kurczaka zagrodowego, frytki stekowe, pomidorki koktajlowe, świeży ogórek,
słupki świeżej marchewki | 29zł
/gnocchi w sosie maślanym | 19zł
/zupa wybrana w menu | 16zł
MENU B - 170zł za osobę (przystawka + zupa + danie główne)
Przystawki (3 do wyboru):
[PRZYSTAWKI PODAWANE SĄ DLA KAŻDEGO GOŚCIA OSOBNO LUB W STOLE]
/sałatka z pomidorów, z piklowaną cebulą, orzeszkami ziemnymi i kolendrą
/krewetki tygrysie w białym sosie z czosnkiem
/sałatka Kameralna z piersią z kurczaka, czipsem z boczku, panierowanym jajkiem przepiórczym, sosem a la Cesar
/pierś z kaczki, sałata lollo blanco, śliwka konfitowana, gruszka, dressing malinowy
/tatar z polędwicy wołowej, czerwona cebula, ogórek konserwowy, majonez grzybowy, chrust z ziemniaka
Zupa (1 do wyboru):
/krem dyniowy z czipsem z topinamburu
/rosół z pieczonej kury i kaczki z makaronem
/zupa dnia – do ustalenia ok. tydzień przed rezerwacją
Dania główne (3 do wyboru):
[DANIA GŁÓWNE PODAWANE SĄ DLA KAŻDEGO GOŚCIA OSOBNO]
/risotto grzybowe z serem Mascarpone
/polędwica z dorsza panierowana w czarnym sezamie, frytki z batatów, sos tatarski
/pierś z kurczaka zagrodowego sous vide, puree ziemniaczane, sos demi glace, brokuł
/pierś z kaczki, puree dyniowe, kluski śląskie, konfitowana śliwka, czerwona porzeczka
/polędwiczki na puree z groszku, marynowana cebula, pieczony ziemniak, konfitowane pieczarki
/sznycel wieprzowy, świeże zioła, aioli, ziemniaki gniecione z porem
/stek z antrykotu z sosem pieprzowym, frytki stekowe, świeża sałata
MENU DZIECIĘCE
/panierowana pierś z kurczaka zagrodowego, frytki stekowe, mini pomidorki, świeży ogórek, słupki marchewki | 29zł
/gnocchi w sosie maślanym | 19zł
/zupa wybrana w menu | 16zł
SŁODKI BUFET
/3szt mono-porcji naszych autorskich deserów | 30
do wyboru: brownie / blondie / crème brulee / mus owocowy / mus czekoladowy
TORTY
/tort biszkoptowy czekoladowo-wiśniowy
/tort biszkoptowy na bazie serka Mascarpone ze świeżymi owocami
130zł za kilogram
/tort a la Napoleon – cienkie plastry ciasta francuskiego własnej roboty przełożone kremem budyniowo-karmelowym
/tort biszkoptowy a la miodownik – przełożone kremem śmietanowym z orzechami włoskimi
/tort biszkoptowy kakaowy – biszkopt przełożony kremem budyniowym
150zł za kilogram
Najmniejszy tort 2kg - 10 porcji, torty można zamawiać tylko na pełne kilogramy.
/własny tort – „talerzykowe” 5zł od osoby
BRUSCHETTY
/4szt bruschetta z tatarem | 45
/2szt bruschetta z grillowanymi warzywami i serkiem śmietankowym - min zamówienie 5 porcji | 16
/2szt bruschetta z konfiturą z czerwonej cebuli i serem camembert – min zamówienie 5 porcji | 16
/2szt bruschetta z pomidorami, mozarellą i świeżą bazylią - min zamówienie 5 porcji | 16
DESKI
/deska serów ok. 650g 4 rodzaje serów (2 rodzaje twardego dojrzewającego sera polskiego Bursztyn, francuski Camembert Benoit, francuski ser pleśniowy niebieski Bleu d'auvergne) + dodatki* | 90
/deska wędlin ok.650g 4 rodzaje wędlin
(chorizo, prosciutto crudo, mortadela z pistacjami, francuska kiełbasa podsuszana z orzechami) + dodatki* | 90
/mieszana deska wędlin i serów ok.650g + dodatki* | 99
*dodatki - hiszpańskie oliwki manzanilla olispania, migdały solone Marcona, owoce kaparów, konfitura z fig, bagietka
FINGERFOOD MENU 70zł/ za osobę
(3 przystawki do wyboru)
/antypasty na wykałaczce oliwka, francuska kiełbasa podsuszana z orzechami, pomidorek koktajlowy, chorizo, Camembert Benoit
/różyczki kalafiora w panko z sosem kimchi
/krewetka w panko z sosem mango chili
/brukselka z boczkiem w sosie Teriyaki
/Caprese na wykałaczce pomidor koktajlowy, mozzarella mini, bazylia, krem balsamiczny
/mini tortilla z szynką, serem i pomidorem
/mini tortilla z łososiem, serkiem Philadelphia i świeżym ogórkiem
/Camembert w cieście francuskim z żurawiną
/kulki z kaszanki na Chutney jabłkowym
/kulki z buraka w płatkach kukurydzianych
/hummus z warzywami
/bruschetta z tatarem
/bruschetta z grillowanymi warzywami i serkiem śmietankowym
/bruschetta z konfiturą z czerwonej cebuli i serem camembert
/bruschetta z pomidorami, mozzarellą i świeżą bazylią
NAPOJE ALKOHOLOWE I BEZALKOHOLOWE
(ceny alkoholi obowiązują przy wcześniejszej rezerwacji)
Wódka J.A.Baczewski 0,5l 157
Wódka J.A.Baczewski 0,7l 187
Wódka Ostoya 0,5l 157
Wódka Ostoya 0,7l 187
Jägermeister 0.5l 148
Jack Daniels 0.5l 236
Jack Daniels 0.7l 279
Sok pomarańczowy / jabłkowy 0.5l 16
Coca Cola / Fanta / Sprite 0.5l 18
Lemoniada 1L 32
Woda Cisowianka Gaz/Niegaz/Perlage 0.7l 15
W sprawie rezerwacji okolicznościowych prosimy o kontakt mailowy na kameralna@kameralnarest.pl lub telefoniczny pod numerem restauracji 503 149 005.
Gwarantujemy, że każde wydarzenie organizowane w naszej restauracji będzie niezapomniane i wyjątkowe.
Z wyrazami szacunku,
Zespół Restauracji